keskiviikko 8. huhtikuuta 2015

Lanien tuotantoa ja herkkuja

Tuulista keskiviikkoa!

Tänään sain vihdoin lisättyä kuvia aiempaan postaukseeni. Jostain kumman en saanut ladattua koneelle uusia kuvia pitkään aikaan ja tänään se onnistui, jes!

Mainitsin viime kirjoituksessani että olin ompelulaneilla noin kuukausi sitten. Lanithan tarkoittavat sitä että joukko ompelusta innostuneita rahtaa ompelukoneensa, saumurinsa ja kaiken muun oheistavaran johonkin isoon tilaan ja sitten ommellaan yhdessä aamusta iltaan!

Olin suunnitellut ompelevani laneilla pari perus t-paitaa ja shortsit lapsille. Lisäksi tarkoitukseni oli saada tehtyä kauluspaita siskolleni. T-paidat ja muut ovat helppoa perusompelua, mutta kauluspaita on sellainen tekele, jota en ennen ollut tehnyt. Muutamia yksityiskohtia lukuunottamatta sain kaiken suunnittelemani valmiiksi ja viimeistelyt tein kotona. Tässä kangasihanuuksia joita tilasin aiemmin tänä vuonna ja joista mm. lasten t-paidat ja shortsit tuli tehtyä:

Ja sitten ne paidat..

... ja kauluspaita


Edellä olevat paidat siis laneilla tehtyjä, toukokuun laneja odotellessa :)

Eilen sain vihdoin ja viimein ommeltua yksivuotiaalle komeat housut kevään menoihin! Ihastuin tuohon kuosiin viime syksynä EK:n reissulla ja jo silloin näin mielessäni tuosta kankaasta tehdyt ihanat keväthousut. Kangas on siis EK:n babycordia eli puuvillaista vauvanvakosamettia ja kaava muistaakseni Ottobresta haaremihousujen kaava, joten housujen kuuluu vähän "roikkua" ja olla vähän tuollaiset pussimaiset. Tasku on housujen takapuolella.




Sitten vielä vähän pääsiäisenä tehtyjä herkkuja. Etualalla valkosuklaa-sitruunajuustokakku ja taaempana perinteistä pashaa. Kyllä maistui ;)


 ...ja vielä lähempää kuvaa juustokakun koristelusta, johon sain hyvän idean jostain kaupan valmiskakusta johon oli tehty linnunpesä puolikkaasta suklaamunasta.



2 kommenttia: