perjantai 15. toukokuuta 2015

Liian makoisat omenamuffinssit, uusien kankaiden tuhoamista

On sitten sadepäiviä pidellyt! Nyt on tullut hommailtua kaikenlaisia sisähommia mm. tuosta sateesta johtuen. Tuossa yksi päivä minulle esitettiin toive että leivottaisko muffinseja. No jo tokikin leivottiin! Ohjeena toimi Makeat ja suolaiset muffinit -kirjan ohje Sitruuna-jogurttimuffinit vaniljalla maustettuina. Reseptiä kylläkin muokattiin todella paljon, mm. jauhot vaihdettiin gluteenittomiksi eikä sitruunaa käytetty ollenkaan. Muffineista tuli aivan älyttömän hyviä ja tultiin siihen tulokseen että vaniljajäätelö tai -kastike olisi ollut täydellinen kruunu juuri uunista tulleen muffinsin kaveriksi, mutta meilläpä vain ei ollut sellaista erikoisuutta juuri tuolloin. Tässä ohje, siis se minun muokkaamani versio:

Omena-jogurttimuffinit 12 kpl

3 omenaa raastettuna
4 dl gluteenitonta vaaleaa jauhoseosta
2 tl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
125 g pehmeää voita
2  1/4 dl intiaanisokeria
3 kananmunaa (näitä meillä ei kylläkään ollut, mutta suosittelen laittamaan että tulee kuohkeampi lopputulos)
2  1/2dl maustamatonta laktoositonta jogurttia

Laita uuni lämpenemään 180 asteeseen. Sekoita kuivat aineet keskenään, sulata voi. Raasta omenat. Kaada voisula kuivien aineiden sekaan ja sekoita kunnolla. Lisää kananmunat, omenaraaste ja jogurtti. Lusikoi muffinssivuokiin, jätä hieman kohoamistilaa. Paista uunin keskitasolla n. 20-25 min.



Isommiksi paakuiksi jäänyt intiaanisokeri karamellisoitui uunissa ja muffinssiin tuli tuollaisia tummempia melkeinpä kinuskilta maistuvia kohtia:



Uusin kangastilaus tuli muutama päivä sitten ja sormet syyhyten odotin milloin pääsisin käsiksi niihin ihanuuksiin! Tällaisen setin postimies Pate toi...


Ja tällaisia onnistuin kankaista taikomaan:

Ensimmäinen miesten t-paita, jonka olen tehnyt. Kevään Suuri Käsityö -lehdessä oli hyvä kaava, mutta taisin tehdä liian suuren tuota meidän isäntää ajatellen niin täytynee antaa tämä jollekin muulle. Onneksi tilasin kangasta niin paljon että riittää useampaankin paitaan isännälle. Molemmissa olkapäissä tuollaiset valkoharmaat yksityiskohdat.






Itselleni tein kaksi paitaa. Molempien ohjeet uusimmasta naisten Ottobresta. On todella kivat ja istuvat mallit, aion tehdä näillä kaavoilla useammankin paidan. Tämä ensimmäinen on jotain topin ja lyhythihaisen väliltä. Olkapäillä on vähän vastaavat, mutta leveämmät yksityiskohdat kuin tuossa miesten paidassa.



Tämä on ihanan väljä, mutta kuitenkin reipashenkinen malli. Kuva tulee taas jostain syystä sivuttain vaikka sitä kuinka kääntelen:






Kärppä kuittaa tällä erää koska velvollisuudet kutsuvat. Miten sinä olet vietellyt sadepäiviä?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti