sunnuntai 3. toukokuuta 2015

Kasvimaa kondiksessa!

Mikä ihana sunnuntaiaamu taas tänään! Pihatyöt kutsuu. Viime viikonloppuna kasvimaa saatiin käännettyä, lisättyä uutta multaa ja lannoitettua kuten oli tarkoituskin. Lannoitteeksi laitettiin veteen sekoitettavaa nestemäistä luomulannoitetta ja uusi multa oli sellaista että siihen oli valmiiksi lisätty luomukompostia. Tässä kuvia eri vaiheista:

 Tässä kasvimaata vasta kaivetaan nurmen alta esiin:



Tässä kasvimaan alue on jo kaivettu esiin nurmikentän alta ja uutta multaa on laitettu jonkin verran:






Tässä valmiiksi muokattu kasvimaa, vain kylvö puuttuu:





Tulevien päivien aikana kasvimaalle laitetaan kasvamaan perunaa, porkkanaa, lanttua ja punajuurta. Kasvimaassa on niin vähän neliöitä, että paljon muuta sinne ei viitsi laittaa. Kasvimaan lisäksi minulla on kolme kasvatuslaatikkoa, joihin laitan kasvamaan retiisiä, salaattia, pinaattia ja sipulia. Ostin eilen minikasvihuoneen, jonka avulla harjoittelen kasvihuoneviljelyä ennen kuin hankin/saan oikean ison kasvihuoneen :) Tähän minikasvihuoneeseen laitan nuo viljelylaatikot sekä myöhemmin alkukesästä basilikat. Näistä kuvamateriaalia myöhemmin kunhan saan kasattua kasvihuoneen.

Palaan myöhemmin asialle!

2 kommenttia:

  1. Kylläpäs siellä nyt ollaan hurahdettu. ;) Hyvä, että jaksatte ahkeroida ja kasvimaa tulee taas vuosien (vai jopa vuosikymmenten) jälkeen käyttöön.

    VastaaPoista